682-596680-10118s
Wildlife fotokursus og conservation

Intro

Sydafrika - Wildlife Fotokursus & Conservation

Guidet og undervist af en professionel fotograf, får du praktisk erfaring med Wildlife fotografering, samtidig med at det bidrager til bevarelsen af Sydafrikas vilde dyr og natur.

Dette program har til huse i det verdensberømte Greater Kruger Area – kendt for Big 5 og en fantastisk natur.

I disse imponerende omgivelser, får du mulighed for at udvikle dine færdigheder indenfor fotografering, samtidig med at du hjælper med at sætte fokus på dyrelivet og naturbevaring. Hvis du har en drøm om at tage fantastiske dyre- og naturbilleder, så er der ikke noget bedre sted i verden end her.

Uanset om du er helt nybegynder eller meget øvet fotograf, så er oplevelsen kæmpestor, hvis du synes Afrika er er spændende. Der er nemlig sørget for udfordringer på alle niveauer. Programmet er fokuseret på fotografering og på at lære dig at blive en bedre fotograf, men du bliver her også en del af noget større, og du vil blive involveret i mange forskellige aspekter af afrikansk kultur, natur, undervisning, hands-on fysiske opgaver og masser af redigering!

Kort fortalt

Pris fra:

24.000 kr.

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Passion for fotografering og Afrika

Varighed:

4 uger

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - Frivilligt

Deltagere:

1-14 fotokursister, 50 frivillige i alt

Bør bookes før:

Gerne 2-3 mdr. inden afrejse

Om rejsen

Generel information

Hvor i Sydafrika
Beliggende i hjertet af Sydafrikas berømte Big 5 Greater Kruger Area, er vi omgivet af en række verdenskendte vildtreservater. Fokuspunktet for dette område er naturligvis Kruger National Park, som ligger kun 45 minutter fra lodgen, der danner base for din indkvartering.

Den nærmeste by er Hoedspruit, ca. 30 minutters kørsel fra indkvarteringen. Hver fredag er der en frivillig ugentlig tur til byen. Dette giver dig mulighed for at besøge supermarkeder og souvenirbutikker eller bare slappe af med en kop kaffe eller en is.

Når du ankommer til Sydafrika, flyver man typisk via Johannesburg, hvor der er skiftes til indenrigsruten til Hoedspruit. Du skal ankomme søndag før kl. 16, hvor du så vil blive afhentet i lufthavnen. Der er ca. 30 minutters kørsel til indkvarteringen. GoWANDER kan hjælpe med at arrangere din rejse.

Har du lidt svært ved at forestille dig, hvad et ophold i Afrika alt indebærer, så læs mere her.

Startdatoer 2019
Ankomst er altid en søndag på følgende datoer:

Januar: 27. Februar: 24.
Marts: 24. April: 21.
Maj: 19. Juni: 16.
Juli: 14. August: 11.
September: 8. Oktober: 6.
November: 3. December: 1. og 29.

Ansøgningsfrist
Gerne 8-12 uger før ønsket ankomst, ønsker du at rejse med kort varsel, så kontakt os gerne.

Hvem er du?

 • Du er entusiastisk omkring fotografering, og har en passion for Afrika og Wildlife
 • Du har en god forståelse for engelsk
 • Viden om fotografering er en fordel, men ikke et krav, da projektet er bygget op, så det henvender sig til alle niveauer – fra nybegynder til professionel
 • Redigering foregår i Adobes Lightroom, og du vil bruge meget tid på at redigere billeder så en god forståelse for computer arbejde er vigtigt at have.
 • Du har mulighed for at medbringe kamera, computer med Lightroom, linse mm – pakkeliste følger efter tilmelding
 • Du har en frisk stivkrampevaccination

Alder
Ingen øvre aldersgrænse. På dette program ser vi en højere gennemsnitsalder end på andre af vores projekter. Deltagere i 30’erne, 40’erne og opefter er ikke usædvanligt.

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver

Mens du lærer om fotografering, arbejder du samtidig som frivillig med din indsats og dine billeder. Arbejdet vil blandt andet bestå af:

Uge 1 – fotografisk værksted
I den første uge af programmet deltager du i en omfattende workshop sammen med den professionelle fotograf, Samuel Cox (link til underside), der har leveret billeder til National Geographic, African Geographic mm.

Han vil lære dig de grundlæggende hemmeligheder og højdepunkter i fotografering, forklare, hvordan du bruger dine kameraindstillinger og hvad du skal fokusere på, når du tager billeder. Du får opgaver i at fange situationer, farver, bevægelser, portrætter og meget mere, som alle gøre dig til en bedre fotograf og få dine færdigheder til et højere fagligt niveau.

Sidst men ikke mindst, vil du lære at redigere dine fotografier i Adobe Lightroom – så dine billeder bedre kan skille sig ud fra mængden.

Uge 2, 3 & 4 – Praktisk frivilligt arbejde
Din resterende tid på projektet vil blive brugt på at bidrage til at nå de bredere mål i the Greater Kruger Area (se mere i de følgende eksempler) samtidig med at du fortsætter med at udvikle dine fotografiske færdigheder hele tiden.

Folkene bag fotoprogrammet ønsker at give dig en realistisk ide om, hvad det er at være en professionel fotograf, som omfatter redigering og at lære, hvordan du bedst kan bruge dine billeder. Gennem de forskellige aktiviteter, vil de forsøge at lære dig, hvordan du opretter billeder på National Geographic-niveau, hvordan du præsenterer dem i en sammenhæng, og hvordan du eksponerer dig selv, hvis du ønsker at komme bredere ud med din fotografering.

Der er foredrag om naturens udfordringer, og du modtager under hele forløbet vejledning, support og opfølgning.

Du vil løbende få opgaver, og i slutningen af de fire uger, vil du blive forbløffet over slutresultatet!

Hvad vil jeg ellers blive involveret i?

 • Fotografering af reptiler på et nærliggende reptilcenter
 • Overnatning i bushen for at øve din fotografering med lavt lys midt ude i et Big 5 reservat – hvis du er heldig kan du få nærbilleder af hyæner eller måske en leopard!
 • Der er masser af muligheder for at opleve området i weekenden, hvor du har fri. Du kan få hjælp til at organisere kortere og længere ture til nærliggende attraktioner, herunder den verdensberømte Blyde River Canyon og The Panorama Route. 

Eksempler på opgaver som fotograf på projektet

ID Kit
I samarbejde med forskningsafdelingen vil du hjælpe forskerteamet med at indsamle oplysninger til identifikation af dyr i de omkringliggende naturreservater ved blandt andet at tage billeder på game drives. Ved at tage klare og tydelige billeder af dyrelivet, vil forskerne være i stand til at identificere de enkelte dyr og rapportere om deres helbred, bevægelse og adfærd.

Projektet er en unik mulighed for at møde nogle af Afrikas mest ikoniske dyr og mennesker, samtidig med at du forbedrer dine fotografiske færdigheder – at tage billeder til identifikation er ikke så let som det lyder!

Makro
Brug dit kamera til at føre mennesker ind i verden under deres fødder med makrofotografering. Som frivillig fotograf udvikler du din forståelse for de mindre aspekter af naturen. Du vil snart være fascineret af de små dyr, vi så ofte overser i naturen, når vi kigger efter de store. Det kan f.eks. være møgbillen bedre kendt som Dung Beetle (den der ruller elefantlort), guldsmeden og mange andre interessante små skabninger.

FotoDatabase
Du deler dine billeder med en database på projektet, der bruges til uddannelses- og forskningsmæssige formål. Billeder herfra sælges også online, og al overskuddet går direkte tilbage til de centrale forskningsprojekter på stedet. Vi vil også kigge efter enhver mulighed for at bruge dine billeder til at hjælpe med at uddanne elever i de lokale skoler om dyr og natur og behovet for at bevare miljøet.

Fysisk arbejde – conservation
Sammen med lokale naturfonde og organisationer vil du også en gang i ugen, hjælpe med diverse opgaver i naturen, som f.eks. at fjerne invasive planter, indsamle affald, lave vandhuller, fjerne snarer/fælder mm. Du skal ikke være bekymret for din fysiske form – der er opgaver for alle, og der er brug for mange hænder.

Detaljer og redigering
Hver måned afholdes en fotokonkurrence. Fotograferne indleverer fem af deres yndlingsbilleder i håb om, at dette billede bliver valgt som det bedste af vores medarbejdere og frivillige. Det vindende billede bliver derefter månedens Facebook-cover. Du vil bruge mange eftermiddage på at redigere dine billeder, og der er løbende opfølgning og vejledning fra fototeamet. Du vil opdage hvor vigtige detaljer er!

Program

EKSEMPEL PÅ EN UGES PROGRAM

Kigger du på en mobil enhed, så scroller du bare til siden, hvis du ikke kan se hele tabellen.

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
Morgen Photography - Waterfalls/ LandscapesConservation – Invasive Plant Removal Photography - Game Drive Photography – Sunrise ShootPhotography - Game Drive
Formiddag Project meetingPhotography - Game DriveBreak Up Camp and Return to LodgePhoto EditingPhoto Critique
Eftermiddag Photography - Macro Bush WalkOvernight Camp/ Astral PhotographyConservation Club planning followed by Photo Editing Community – Conservation Club Photo Editing or Optional Town Trip
Aften Overnight Camp/ Astral PhotographyLight Painting Sundowners Quiz Braai Night

Kost og logi

Kost og logi under programmet

På 18 hektar jord og omgivet af vildtreservater, ligger denne indbydende stråtækte lodge. Her kan du nyde en stor swimmingpool, og stedets smukke landskab tjener som hjem for impala, vildsvin, bushpig, nyala og et mangfoldigt fugleliv. Her kan du spise, slappe af og socialisere med medstuderende, frivillige og ansatte. Du får tre måltider om dagen. Både frokost og aftensmad laves af køkkenpersonale, og serveres i fælleshuset. Morgenmad er tag-selv og du har hele dagen adgang til toast, frugt, kaffe og te.

Du bor i deleværelser i hovedbygningen i 4- eller 6-mands værelser. Ønsker du en mere privat indkvartering, så kan du forespørge på et enkelt eller dobbeltværelse i en af de runde stråtækte småhuse, kaldet rondavels. For en merpris kan du opgradere til enkeltværelse, eller dobbeltværelse, hvis I er to som rejser sammen. Se priserne nederst.

Vi anbefaler at booke i god tid, da disse randavels er efterspurgte. Hvis du ønsker, viser vi gerne flere billeder af indkvarteringen.

Korte facts om indkvartering og stedet:

 • Der bliver gjort rent hver dag.
 • Det er mulig at få vasket tøj en gang i ugen for bare 30 kr. pr. maskinfuld.
 • Du kan købe adgang til internet for ca. 300 kr. for 4 uger (bemærk at kvaliteten kan være svingende).
 • Der er flere opholdsområder, og pool på stedet som er til fri afbenyttelse.

VÆRD AT VIDE

Visum
Du modtager et gratis 90 dages turistvisum i lufthavnen ved indrejse til Johannesburg (før du forbinder til lufthavnen Hoedspruit). Du skal gerne have en eller to tomme sider i passet, og det skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter planlagt hjemrejse.

Bemærk: Når du ansøger om dit visa ved indrejse, er det vigtigt, at du markerer, at du kommer ind i Sydafrika som turist og at formålet med din indrejse er ferie. De lokale immigrationsmyndigheder kan undertiden forvirre ‘frivilligt arbejde’ med ‘arbejde’, der kan komplicere din indrejse.

Support
Du vil have mulighed for support 24/7, når du er i landet. Du har en projektleder på stedet og en kontaktperson på hovedkontoret – du er aldrig alene!

HIGHLIGHTS

 • Du bringer dine evner som fotograf til et nyt niveau – med fantastiske motiver
 • Du oplever den afrikanske bush tæt på med dit kamera under kyndig vejledning ved jævnlige game drives
 • Du prøver at overnatte i det bushen, lærer om stjernerne og spiser omkring bålet
 • Du bor i det verdenskendte Greater Kruger Area i dit eget private reservat med deltagere fra hele verden
 • Du vil blive bedre til engelsk
 • Du kommer til at lære naturen at kende og oplever ikoniske afrikanske dyr
 • Du møder nye mennesker fra hele verden

Priser

Priser for programmet 2020

4 uger: 24.000 kr. i flersengsværelser
4 uger: 28.800 kr. pr. person i dobbeltværelse med 2 personer ensuite
4 uger: 31.100 kr. i enkeltværelse ensuite

PROGRAMMET INKLUDERER

 • ALOTT Inclusive
 • Forberedelse hjemmefra med rådgivning om diverse praktiske ting samt pakkeliste, så du er bedst muligt forberedt på din oplevelse
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Afhentning i lufthavnen og transport tilbage til lufthavnen
  Indkvartering i fast bygning eller Rondavels
 • Kost under hele projektet Lokal kontaktperson 24/7 der hjælper, hvis der skulle opstå problemer
 • Donation til projektet
 • Intensiv fotokursus med professionel fotograf
 • GoWander tænker på miljøet og ophæver det CO2 aftryk, det laver, når du flyver ud til din destination. Læs mere her.
 • Certifikat for deltagelse efter hjemkomsten

PROGRAMMET INKLUDERER IKKE

 • Flybillet
 • Forsikring
 • Vaccinationer
 • Internet
 • Tøjvask

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos GoWANDER bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositummet for Wildlife fotokursus og Conservation udgør 2000 kr. og indbetales lettest via vores online betaling.

ANNULLERINGSREGLER

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark
  50% af programmets pris
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark programmets fulde pris
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Vil du være med til at gøre en forskel for de lokale og naturen i Sydafrika? Så tilmeld dig her.