682-597260-8307s
Sydafrika - Big 5

Intro

SYDAFRIKA - BIG 5 WELGEWONDEN

Dette store vildtreservat i Waterberg-området ligger på et 37.500 ha stort stykke land kun 2,5 timers kørsel nord for Johannesburg. Her oplever du det ÆGTE Afrika, hvor dyrene lever vildt.

Reservatets navn WELGEVONDEN betyder direkte oversat “godt fundet” og passer perfekt til dette smukke og varierede stykke område med dybe dale, floder og bjerge i Waterberg området.

Stedet er hjem for mere end 50 forskellige arter af pattedyr inklusive The Big Five (Elefant, Næsehorn, Løve, Leopard og Bøffel). Her finder man også mere en 250 fuglearter fra de allerstørste til de allermindste.

Reservatet har aldrig tilladt trofæjagt på området og drives som et kommercielt reservat med luksus game lodges for et begrænset antal betalende gæster, der ønsker en meget autentisk naturoplevelse i den afrikanske bush og savanne. I modsætning til mange andre, mere kendte, game reserves, er her ikke overbefolket af turister. De lodges, der er på stedet, er alle kendetegnet ved, at de falder naturligt ind i landskabet.

Gæsterne og de frivillige gør det muligt at fokusere massivt på forskning og konservering af alt fra elefanter, næsehorn, antiloper, rovdyr, fugle, græsarter og mange mange andre relevante emner.

Du bliver som frivillig daglig kørt ud i bushen med frivilligkoordinatoren for at udføre dagens forskellige opgaver midt i den fascinerende afrikanske natur – her er man på safari hver dag!

Der er stort behov for ekstra hænder og som noget særligt for stedet her, så gør de meget for at sikre, at de frivillige deltager i flytning af dyr, når der er behov for det. Kontakt Maria for at høre mere, hvis du har lyst og mod på at være med til denne særlige oplevelse, så vil hun tjekke, om der sker noget i den periode, du har lyst til at deltage.

Kort fortalt

Pris fra:

14.400 kr.

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Passion for arbejde med dyr og natur

Varighed:

Fra 2 uger

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - Frivilligt

Deltagere:

1-20

Bør bookes før:

Gerne 2 mdr. inden afrejs

Generel information

Generel information

Professionelt anti-krybskytte team
På reservatet finder man et professionelt team af sikkerhedsfolk, der har til opgave at beskytte dyrelivet mod krybskytteri. De tager deres job meget alvorligt, især i denne tid, med sørgeligt mange angreb på næsehorn og elefanter.

Bare ved at køre rundt i reservatet som frivillig, vil du bidrage til indsatsen med at forhindre krybskytteri – at se regelmæssig aktivitet vil afskrække krybskytterne.

Hvor i Sydafrika
Projektet ligger cirka 3 timers kørsel nord for Johannesburg.

Har du lidt svært ved at forestille dig, hvad et ophold i Afrika alt indebærer, så læs mere her.

Startdatoer 2020
Januar: 21
Februar: 4, 18
Marts: 3, 17
April: 7, 21
Maj: 5, 19
Juni: 2, 16
Juli: 7, 21
August: 4, 18
September: 1, 15
Oktober: 6, 20
November: 3, 17
December: 1

“You’ll always hunger for the bush;
For the lions rasping roar;
To camp at last beneath the stars;
And to be at peace once more.”

– Unknown

Programstart
Du ankommer til Johannesburg, hvor du bliver afhentet i lufthavnen og kørt ind til dit vandrerhjem. Her mødes du med andre deltagere, som starter samme dag som dig. Og så starter jeres orientation.

Varighed
2-12 uger.

Ansøgningsfrist
Send gerne din tilmelding 2-3 måneder før ønsket afrejse. Der er plads til 20 frivillige ad gangen. I nogle perioder er pladserne meget hurtigt optagede. Andre perioder kan det være, du er den eneste deltager (og det kan være en perfekt mulighed for at få fuld fokus fra koordinatorerne og komme ekstra tæt på de spændende opgaver).

Hvem er du?

 • Du har en passion for vilde dyr og naturen, da du vil være ude i bushen i mange timer om dagen
 • Du går ikke op i små petitesser og tager tingene som de kommer
 • Du skal være fysisk sund og rask
 • Du er klar til at rulle ærmerne op og tage fat hvor der er brug for det
 • Du er ikke bange for at blive beskidt
 • Du tager udfordringer i stiv arm
 • Du er åben, positiv og har en godt humør
 • Du er god til engelsk
 • Du kan lide at være i udendørs

Alder
Fra 18 år. Ingen øvre aldersgrænse, så længe du er fit og frisk. Mange af deltagerne er unge i aldersgruppen 18-30 – så man skal selvfølgelig være bevidst om, at man vil bruge dagene sammen med hovedsageligt unge mennesker.

Arbejdsopgaverne

Arbejdsopgaverne

Dette projekt er meget forskningsfokuseret, og de frivillige forventes at hjælpe med de aktuelle projekter, der foregår i reservatet. Som frivillig vil du være med til at indsamle data og lære procedurerne inden for forskning. Du vil rapportere til koordinatoren, som så sætter det ind i datasystemet.

På stedet er der konstant gang i mange forskellige projekter, og du vil som frivillig blive inddraget i de daglige aktiviteter, og spændende hændelser.

Reservatet har planer om at indføre 3000 græsædende dyr såsom impala, kudu og zebra i løbet af de næste år, og du vil få mulighed for at hjælpe til med dette, hvis det falder sammen med dit ophold.

Her sker en masse, så du skal ikke regne med at komme for at holde ferie!

Opgaverne varierer meget afhængig af både sæson, og hvad der løbende opstår. Men kan f.eks. være:

 • Indfange vildt (mest i maj til juli måned)
 • Fodring af dyr i yngleperioden
 • Assistere ved den løbende forskning, f.eks. omkring leopard, elefant, løve, græsser osv
 • Praktiske opgaver såsom patruljering
 • Lære om krybskytteri og hjælpe til med at formindske det
 • Opsætte og observere kamerafælder til natdyr
 • Sikre sig at de rigtige planter er der og fjerne unaturlige planter
 • Indsamle fysiske prøver (f.eks. elefant dung) til analyse
 • Opspore bestemte dyr og overvåge dem
 • Være reservatets øjne og ører, så du sikrer dig en oplevelse for livet i den afrikanske bush

Arbejdstid
Hver dag er forskellig, men forbered dig på at arbejde mange timer og i al slags vejr.

VÆRD AT VIDE

 • Du skal være OBS på, at reservatet er langt væk fra alt. Derfor du vil ikke have mulighed for at komme rundt og opleve andre ting. Nyd stilheden og tag det med som en del af oplevelsen.
 • Du kan være den eneste frivillige på programmet – dette er nødvendigvis ikke en dårlig ting, da du får en-til-en tid med frivilligkoordinatorerne. Dette er typisk i ydersæsonerne, og hvis det er vigtigt for dig at være sammen med andre så kan vi dirigere dig til det rigtige tidspunkt at ankomme.

Visum
Du modtager et 90 dages turistvisum i lufthavnen ved indrejse til Sydafrika. Du skal gerne have en side eller to tilbage i passet, og det skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter planlagt hjemrejse.

Internet
Der er sommetider adgang til internettet på det simkort du får udleveret nede i Johannesburg. Du skal dog gøre din familie opmærksom på, at de nok ikke vil få så meget kontakt med dig. Det er Afrika, og man kan og må forvente en usikker internetforbindelse.

Vaccinationer
Projektet har et krav om at du har en opdateret stivkrampe. For eventuelle andre vaccinationer, søg råd ved egen læge.

Ankomst/Afrejse
Du skal ankomme til Oliver Tambo International Airport (I Johannesburg) den første tirsdag i måneden. Du vil blive afhentet i lufthavnen af vores partner og blive kørt direkte til det vandrehjem, hvor du skal bo på de næste tre nætter.

Efter dit projekt, bliver du atter transporteret til Johannesburg, og vi har booket en ekstra nat på vandrerhjemmet (fra fredag til lørdag), så du ikke behøver at få stress over, om du når dit fly hjem.

Support
Du vil have et 24/7 nødnummer – Dette får du i den håndbog, der bliver sendt til dig, når du har booket din rejse.

HIGHLIGHTS

 • Du møder andre internationale frivillige
 • Du får større erfaring i at rejse
 • Du får forståelse for andre kulturer
 • Du udvikler dig personligt

Kost og logi

Kost og logi under programmet

Du kommer til at bo direkte i reservatet i et kraftigt permanent to-personers telt med både fast gulv og ståhøjde samt seng og natbord. Teltområdet er omgivet af elektrisk hegn for at holde vilde dyr ude. I hovedbygningen er der køkken, opholdsstue, forskningslaboratorier, badefaciliteter med varmt vand, elektricitet og internet.

Madvarer leveres, men ligesom camping derhjemme, så forventes du at hjælpe med tilberedning af måltider og opvask. Der er et vaskeri til rådighed, så du kan vaske dit tøj.
Der er i perioder mulighed for at opgradere til eget telt. Hør os omkring dine muligheder.

Det er primitivt, men oplevelsen af at være omringet at natur og dyr er fantastisk!

Orientation i Johannesburg
Tirsdag aften kl. 19 vil der være fælles aftensmad, og her møder man de andre frivillige, der er tilmeldt de forskellige projekter.

Onsdag og torsdag er der information om Sydafrika og forskellige oplevelser på programmet, f.eks. tur til Soweto, afrikansk Braai (barbeque), kulturoplevelse og lidt fritid til shopping.

Fredag er der transport til dit projekt, og så begynder din oplevelse.

Det er nogle gode dage, hvor du får indblik i Sydafrikas barske historie og spændende kultur, og samtidig lærer andre frivillige at kende, inden du om fredagen skal ud på dit projekt. De første dage her er med til at give dig en “blød” landing, komme over rejsetræthed og være bedre klar til din kommende oplevelse i den sydafrikanske kultur.

TING DU SKAL HAVE MED HJEMMEFRA

 • Personal First aid Kit – plaster og diverse
 • Adapter
 • Hat, solcreme og vandflaske
 • Håndklæde
 • Sovepose
 • Lommelygte med batterier (evt også en pandelygte)
 • Insekt/mygge creme
 • Evt. en fugle bog
 • Kikkert – den vil du blive glad for!

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

Klima & bæredygtighed

Vores partner i Sydafrika opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.

 • Genanvender affald
 • Fælder invasive træarter og anvender disse til brænde
 • Anvender så lidt papir som muligt
 • Samler affald i deres reservat
 • Genanvender vand
 • Handler alle fødevarer fra lokale forhandlere

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2020

2 uger: 14.400 kr.
4 uger: 19.500 kr.
6 uger: 24.400 kr.
8 uger: 28.900 kr.
10 uger: 33.300 kr.
12 uger: 38.200 kr.

Det koster ikke ekstra at blive opgraderet til ene telt, men der er ikke altid plads til dette, så det skal der søges om inden tilmeldingen.

INKLUDERET I PRISEN

 • ALOTT Inclusive
 • Afhentning i lufthavnen i Johannesburg
 • 3 nætter på et vandrehjem (intro sammen med gruppen)
 • 2 ture imens der er intro (Soweto og Cultural tour)
 • Mad imens der er intro dage (Dog vælger man tit at tage ud og spise sammen torsdag aften, dette er dog på egen regning)
 • South African SIM kort til din telefon
 • Program T-Shirt
 • Kost og logi på programmet
 • Kørsel tilbage til lufthavnen på programmets sidste dag
 • 1 overnatning i Johannesburg før hjemrejse
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • GoWander tænker på miljøet og ophæver det CO2 aftryk, det laver, når du flyver ud til din destination. Læs mere her.

HVAD ER IKKE INKLUDERET

 • Fly og lufthavnsskatter
 • Vaccinationer
 • Rejseforsikring

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos GoWander bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for Sydafrika – Big 5 Welgevonden udgør 2.000 kr. og indbetales lettest via vores online betaling.

ANNULLERINGSREGLER

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – 50% af programmets pris bliver tilbagebetalt
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark – Programmets fulde pris forbliver betalt
 • Depositum, som er indbetalt ved tilmeldingen, refunderes ikke

For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Vil du være med til at gøre en forskel for de lokale og naturen i Sydafrika? Så tilmeld dig her.