682-597333-16532s
Sri Lanka - UNDERVIS I SRI LANKA

Intro

UNDERVIS I SRI LANKA

Har du en lærer i maven, eller har du lyst til at opleve en anderledes kultur meget tæt på? Så tag med til Sri Lanka og undervis.

Hvis du elsker at arbejde med børn, og ønsker at få anden erfaring, vil dette frivillige projekt i Sri Lanka udvide din horisont, give dig personlig udvikling og ikke mindst forbedre dit CV. Med fritid på aftener og i weekender, er der gode muligheder for at rejse rundt og se dig omkring i Sri Lanka.

Undervisningen gør en stor forskel i de lokales liv. De vil gennem din undervisning lære ting, de ellers højst sandsynligt aldrig ville have lært. Dette gælder særligt de unge munke, som lever i et meget lukket samfund, hvor den viden, der kommer ind udefra er begrænset. Drengene er enormt nysgerrige, specielt på at lære om pop-kulturen, som de har hørt om, men ikke rigtig kender til. Et godt eksempel som en frivillig oplevede, var at en dreng troede at Spiderman var en rigtig mand, og var meget nysgerrig på, hvordan det lige kunne lade sig gøre.

På projektet ‘Women Empowerment’ lærer kvinderne at tage større styring over deres egen tilværelse. De har det som regel godt i Sri Lanka, men man ser stadig på en kvinde, som værende den person der er hjemme, og tager sig af det huslige. Her får kvinderne en mulighed for at komme ud og gøre noget for dem selv, lære om andre kulturer samt blive undervist i engelsk.

Børnene i Sri Lanka nyder godt af engelskundervisningen, og du vil opleve hvordan man på bedste vis kan lege sig til læring.

OBS: Du skal ved tilmeldingen vælge hvilket område du vil arbejde med.

Kort fortalt

Pris fra:

9.500 kr.

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Gode engelske kundskaber

Varighed:

Fra 2 uger

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - Frivilligt

Deltagere:

0-8 frivillige på projektet. Op til 40 beboere i huset

Bør bookes før:

Gerne 2-3 mdr. inden afrejs

Generel information

Generel information

Hvor i Sri Lanka
Projekterne er alle beliggende i byen Galle, i det sydlige Sri Lanka.

Startdatoer 2019
Ankomst og afrejse er om lørdagen. Der kan være nogle datoer hvor de holder ferie. Spørg altid ind inden du booker, så undersøger vi det for dig.

Ansøgningsfrist
Du skal gerne booke din rejse 2-3 måneder før planlagt ankomst dag til Sri Lanka, men hvis du gerne vil afsted før, så kontakt os gerne, og vi vil gøre hvad vi kan.

Alder
Der er ingen aldersgrænse.

Varighed
Fra 2 uger til 12 uger.

Projekterne

Projekterne

Herunder kan du se, hvilke projekter der tilbydes. Du vælger selv, hvilke du kunne tænke dig at deltage i.

Du kan på nogen af programmerne tilpasse det så du laver flere ting på samme tid, eller , og du har mulighed for at skifte undervejs, såfremt der er plads.

Undervis Børn
Tilgængelighed: Året rundt
Arbejdsdage: mandag til fredag. Der er både morgenklasser og eftermiddags klasser.
Alder: Børnene er mellem 6 og 16 år.
Krav: Alle kan deltage på dette projekt.
Antal deltagere: Der kan være op til 10 frivillige på dette projekt.

Det nuværende uddannelsessystem i Sri Lanka står over for flere store udfordringer i forbindelse med kvalitet af undervisning og undervisningsmateriale. Lærerne får ikke de ressourcer de skal have for at få en god læreruddannelse. Der er mangel på lærer til engelskundervisning, og engelsk er yderst vigtigt, da Sri Lanka fremstår som en populær destination for turisme.

Du vil på dette projekt arbejde på de lokale skoler og børnehaver, hvor du hjælper de lærere der er der. Børnene er meget ivrige efter at lære, og det gør det endnu mere værd. Formålet med undervisningen er at lægge et godt fundament for elevernes engelske færdigheder.

Du deltager i skolen og hjælper læreren, men der vil evt. også være nogle timer om eftermiddagen hvor du hjælper med lektiehjælp.

Undervisningen indebærer grundlæggende alfabet, tal, grammatik og kreative aktiviteter.

Medens den viden, du giver, vil gavne børnene på et praktisk niveau, vil de fleste være enige om, at intet er mere gavnligt end den kærlighed og opmærksomhed, som du giver dem.

Undervis munke i engelsk
Tilgængelighed: januar, februar, marts, maj, juni, juli, september, oktober, november
Arbejdsdage: mandag til fredag mellem klokken 8-10. Derefter vil der forekomme en del timer til planlægning af næste dag, så du skal regne med at holde fri om eftermiddagen.
Krav: De anbefaler man har et TEFL bevis for at deltage på dette projekt, men hvis du er lærer eller har rigtig gode engelske kundskaber, vil du også kunne deltage.
Oplæring: Du vil få oplæring af programlederen på de første dage. Projektkoordinatorer hjælper derefter på selve projektet (med ideer til lektionsplaner og levering), og lærerne leverer læseplaner eller lærebøger.
Antal deltagere: Der kan være op til 5 frivillige på dette program

Pirivena (Buddhist Monk Schools) i Sri Lanka:
Unge munke, der bor i Pirivena, studerer og praktiserer Buddhisme og bliver undervist i andre fag som, sanskrit, historie, astrologi mm. Udover undervisning er Pirivena også det sted, hvor de unge munke trænes af deres ”Masters” til at følge de regler og forskrifter der findes i Buddhisme.

Mange munke er ivrige efter at lære engelsk som en del af deres uddannelse, men mange Pirivenas mangler den nødvendige finansiering til dygtige engelske lærere. De får kun omkring 40 minutters undervisning om dagen af lærere som ikke er rustet til at undervise i emnet. Derfor sker der en meget begrænset udvikling, og derfor er der et behov for dygtige engelsktalende frivillige til at lære dem de grundlæggende regler, samt give dem en forståelse for omverdenen.

Dette projekt er så tæt som det kommer til to forskellige verdener der mødes, og du kan forvente at lære et par ting selv fra disse fascinerende mennesker i løbet af programmet.

Du vil undervise engelsk, på grundlæggende og mellemliggende niveauer. De vil være i en alder fra 11 til 19 år. Undervisningen ligger altid om formiddagen. Du får hjælp fra de ansatte på projektet, til at planlægge undervisningen, og få kreative ideer til undervisningen, samt lektieplanlægning.
Der vil være mellem 2 til 15 studerende i et klasseværelse, og du kan forvente at arbejde i små grupper, eller med hele klassen. Du skal være opmærksom på, at der er meget få undervisningsressourcer til rådighed.

Women Empowerment
Tilgængelighed:
januar, februar, marts, maj, juni, juli, september, oktober, november
Arbejdsdage: mandag til fredag, 2-3 timer om dagen. Der vil forekomme en del timer til planlægning af undervisningen.
Krav: De anbefaler man har et TEFL bevis for at deltage på dette projekt, men hvis du er lærer eller har rigtig gode engelske kundskaber, vil du også kunne deltage.
Oplæring: Du vil få oplæring af programlederen på de første dage. Projektkoordinatorer hjælper derefter på selve projektet (med ideer til lektionsplaner og levering), og lærere leverer læseplaner eller lærebøger.
Antal deltagere: Der kan være op til 8 frivillige på dette program

De Sri Lankanske kvinders tilværelse er slet ikke dårlig – de har det generelt godt og nyder en højere status end i mange andre asiatiske lande. Men synet på kvinder er meget traditionelt og de fleste er stadig afhængige af mænd.

De fleste kvinder er blevet gift i en meget ung alder, og er derfor nødsaget til ikke at gå i skole, da det forventes de tager sig af de huslige pligter og børnene.
Hvis de endelig måtte ønske sig et job, er det kun få jobs der anses for passende til en kvinde – typisk børnepasning, madlavning, rengøring og lign.

Undervisning, inklusiv universitetsuddannelser er gratis for både piger og drenge i Sri Lanka, så langt de fleste kvinder kan sagtens læse. Men borgerkrigen satte den sociale udvikling og synet på kønsrollerne på pause.

Women Empowerment undervisningen er blevet yderst populær blandt kvinderne, og gennem engelskundervisningen hjælper vi dem med at bryde igennem “glasloftet” og opnå højere status på arbejdsmarkedet. For mange af dem, er det, at være sammen med de frivillige, en pause fra deres daglige rutiner.

VÆRD AT VIDE

 • Du rejser ned til en helt anden kultur, hvor mange religioner er blandet
 • Selvom det er et fleksibelt program, hvor man kan vælge mellem forskellige opgaver, skal du, inden tilmeldingen, vælge hvad du vil lave. Så sammensætter vi en pakke til dig, og udregner en pris.

Visum
For at rejse ind i Sri Lanka, skal du have et ETA-tourist visa. Dette gælder kun i 30 dage, så hvis din rejse til Sri Lanka er længere end 30 dage, skal dit ETA forlænges. Dette kan gøres i landet. Du vil få yderligere information omkring visum, når du er tilmeldt.

Ankomst og Afrejse
Du skal ankomme til Colombo Bandaranaike International Airport om lørdagen. Her vil du blive mødt af en medarbejder, og kørt til det frivillige hus, hvor du mødes med andre frivillige. Turen fra lufthavnen tager cirka 2 timer.
Hjemrejsen er lørdag, hvor du vil blive transporteret til lufthavnen.

Support
Du vil få et 24 timers nødnummer til din lokale kontaktperson.

HIGHLIGHTS

 • Du oplever her den sjældne mulighed for at arbejde tæt sammen med de unge munke og andre lokale studerende, både børn og unge voksne på forskellige uddannelsesinstitutioner i Sri Lanka
 • Læring om Sri Lankas kultur, historie, mad, religion og sprog
 • Besøge lokale seværdigheder
 • Du møder andre mennesker

Kost og logi

Kost og logi under programmet

Projekterne ligger i Galle området. Der er et fælleshus, som både rummer kontor til de ansatte, men også hjemmet for de frivillige. Der er WIFI i huset, men du skal dog være opmærksom op at forbindelsen ikke altid er den bedste. Vi anbefaler også at du evt. køber et SIM-kort i lufthavnen når du ankommer.

Huset har flere værelser hvor man er 4 eller 6 personer på et værelse. Der kan være 40 frivillige i alt. Der er opholdsrum, badeværelse og køkken.

Der bliver serveret 3 måltider om dagen, morgenmad, frokost og aftensmad. Det er typisk lokalt mad som ris og grøntsager.

Hvis der er plads kan du opgradere til et enkeltværelse i samme hus, eller vælge et nærliggende gæstehus, hvor der er mere ro.

Fritid
Fælleshuset ligger kun 5 minutters gang, fra en populær surfer strand. Her opholder mange af de frivillige sig typisk når de har fri. I nærheden af huset ligger også et shoppingcenter med cafeer og butikker.

Projektet arrangerer nogle hyggelige timer sammen:

 • Mandag aften er det film aften
 • Onsdag aften får man yoga undervisning
 • En gang om måneden kan man komme på cykeltur i Sri Lanka
 • Du har fri i weekenderne, og her kan vores partner hjælpe med at booke diverse ture.

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

Klima & bæredygtighed

Klima & bæredygtighed
Vores partner i Sri Lanka opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.:

 • Sorterer deres affald
 • Genanvender så meget som muligt

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2020

Pris for undervisning i dele værelse

                        2020
2 uger            9.500 kr.
3 uger           11.100 kr.
4 uger           11.900 kr.
5 uger           13.300 kr.
6 uger           14.400 kr.
7 uger           15.500 kr.
8 uger           16.900 kr.
9 uger           17.900 kr.
10 uger         18.800 kr.
11 uger         19.900 kr.
12 uger         21.100 kr.

Opgradering til enkeltværelse koster 1.000 kr. ekstra om ugen.

INKLUDERET I PRISEN

 • ALOTT Inclusive
 • Hjælp, vejledning og forberedelse før afrejse
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Afhentning i lufthavnen
 • Orienteringsmøde efter ankomst
 • Støtte fra et team med mange års erfaring
 • Sikker og enkel indkvartering i et gæstehus i Galle med andre frivillige
 • 3 måltider om dagen
 • En månedlig BBQ fest
 • En ugentlig yoga undervisning og film aften
 • En månedlig cykeltur
 • Alt nødvendigt udstyr og materialer
 • 24 timers hjælp og støtte i landet
 • GoWander tænker på miljøet og ophæver det CO2 aftryk, det laver, når du flyver ud til din destination. Læs mere her.
 • Information om undervisningsmetoder og teknikker, sproget, kulturen og religionen
 • Muligheden for at komme helt tæt på Laos’ kultur, historien, maden, religionen og sproget

HVAD ER IKKE INKLUDERET

 • Flybillet
 • Forsikring
 • Visumomkostninger cirka 35USD
 • Vaccinationer

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos GoWANDER bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for programmet udgør 2.000 kr.

ANNULLERINGSREGLER

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – 50% af programmets pris
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark – programmets fulde pris
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke.

For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Vil du være med til at gøre en forskel for de lokale og naturen omkring Sri Lanka? Så tilmeld dig her.