682-598595-16288s
SRI LANKA - 7 DAGES RUNDREJSE

Intro

SRI LANKA - 7 DAGES RUNDREJSE

7 dages rundtur i Sri Lanka

Kom med på en 7-dages rundtur i det smukke og tropiske Sri Lanka!
Det er en rejse, som vil tage dig fra det sydlige Sri Lanka, ind til hjertet af landet og ud til den vestlige kyst. På denne unikke rejse vil du blive inspireret af ikke mindst Sri Lankas enestående kultur, natur og historie!

Sri Lanka er som Thailand var for tyve år siden – meget mindre påvirket af turister.

På denne naturskønne rejse vil du kunne finde roen i den frodige natur, og slappe helt af på en strand ved det Indiske ocean. Du har muligheden for, at få pulsen og adrenalinen op på vandreture, ved klatring på klippen ”Lion Rock” og ikke mindst river rafting på Kelani flod.

Du vil også komme på en once-in-a-lifetime togtur fra Ella til Hatton, igennem frodige grønne bakker og smukke bjerglandsbyer. Og så vil du besøge det hellige buddistiske Tandens Tempel, et smukt tempel på UNESCOs verdensnaturarvs liste.

Sri Lanka er et mangfoldigt land, der byder på både uberørt grøn regnskov, turkis blåt vand ved nogle af verdens bedste strande, summende storbyliv og smukke bjerge.

Turen er spækket med oplevelser og alt det på bare 7 dage 😊.

Kort fortalt

Pris fra:

7.000 kr.

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Sund og rask

Varighed:

7 dage

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - Frivilligt

Deltagere:

4 - 20

Bør bookes før:

Gerne 4 mdr. inden afrejs

Generel information

Generel information

Hvor i Sri Lanka
Turen starter ved Galle (sydvest), forstætter mod Yala (Sydøst), kører videre ind midt i landet og slutter i Colombo (Midtvest).

Startdatoer 2019
9. februar, 2 marts, 23 marts, 13. april, 4. maj, 15. juni, 13. juli, 3 august, 24. august, 21. september, 12. oktober, 9. november og 7. december.

Ankomst og Afrejse
I skal ankomme til Colombo Bandaranaike International Airport om fredagen, da turen starter tidligt lørdag. Turen fra lufthavnen til Galle tager cirka 2 timer.
Til hjemrejsen vil I også blive transporteret til lufthavnen.

Ansøgningsfrist
Gerne et par måneder inden planlagt rejse.

Alder
Fra 18 år. Ingen øvre aldersgrænse, så længe du er fit og frisk. Mange af deltagerne er unge i aldersgruppen 18-30 – så man skal selvfølgelig være bevidst om, at man vil bruge dagene sammen med hovedsageligt unge mennesker.

 

VÆRD AT VIDE

 • Du skal have kontanter med i lommepenge og f.eks. til ekstra ture der tilbydes undervejs. Nogle steder tager de imod kreditkort, men kontanter er at foretrække.
 • Er I to eller flere der ønsker at rejse sammen, og de nævnte daoer ikke passer jer, så kan vi lave særlige datoer for jer.
 • 100 Sri Lanka Rupees (LKR) svarer til små 5 kr.
 • Hvis du ikke tager turen forbindelse med deltagelse i det frivillige ophold i Galle, så skal du påregne ekstra udgifter til transport til startstedet for turen. Spørg endelig!

Drikkepenge
På Sri Lanka er det normalt at give drikkepenge. Det forventes typisk, at give omkring følgende:
Portører: 100 LKR per person.
Tjenere: 100 LKR per måltid
Safari chauffører: 1.500 LKR per jeep
White water rafting guide: 1.500 LKR per båd

Transport
Komfortable minibusser med aircondition. Kørt af engelsktalende chauffør.

Visum
For at rejse til Sri Lanka, skal du have et ETA-tourist visa. Det gælder kun i 30 dage, så hvis din rejse til Sri Lanka er længere end 30 dage, skal dit ETA forlænges. Dette kan gøres i landet. Du får yderligere information omkring visum når du er tilmeldt.

Support
I vil få et 24 timers nødnummer i landet. Så hvis du har brug for det, vil der altid være en at kunne kontakte. På rundrejsen vil der også hele tiden være en guide eller chauffør med jer.

Rundrejsen

Rundrejsen

DAG 1 (LØRDAG)

Turen starter i Galle, med afhentning 8:00, og en smuk 3-4 timers køretur langs den sydlige kyst mod vildnisset i syden.

På vejen stopper I ved Hela Bojun. Et traditionelt spisested, som køres af en lokal kvinde efter et initiativ fra Department of Agriculture, for at nyde traditionelle Sri Lankanske snacks (husk småpenge i kontakter, omkring 100-200 LKR).

I ankommer til hotellet inden frokost, hvor I kan nyde et hurtigt dyp i poolen eller bare slappe af og finde jer til rette.

Efter frokost (ikke inkluderet) 14:00, bliver i hentet og skal på en halvdags safari i jeep i Yala National Park. Her skal I lede efter elefanter, leoparder, læbebjørne, vilde bøfler, aber, hjorte, vildsvin, påfugle og en masse forskellige eksotiske fugle. Hver jeep kan have 6 mennesker med (+ chaufføren).

Pakketip: Hav komfortabelt tøj på i neutrale farver, tennissko, solcreme, et tørklæde til at dække ansigtet, da det kan støve lidt. Husk også vandflasker og snacks.
Note: Skulle Yala være lukket ned af en eller anden grund, vil safarien i stedet foregå i Udawalawe National Park i stedet, som er kendt for deres store elefantflokke.
Når safarien er slut, køres I tilbage til hotellet, hvor I er retur ved 18:30/19:00-tiden. Her kan I få jer et bad og nyde en rolig middag (inkluderet) i vildnisset.
Overnatning: Sky Lake View Hotel. Her er værelser med aircondition. Morgenmad og froksot inkluderet.

DAG 2 (SØNDAG)

Er du typen der vågner tidligt, kan nyde en morgensvømmetur og en rolig morgenmad (inkluderet) på hotellet. Klokken 9:00 er der check-out og turen går videre med en 2-3 timers køretur til Ella. En laidback by i det Sri Lankanske højland, omringet af naturskønne bakker og fredfyldte te-plantager.

På vejen gør I et stop ved det brusende Rawana vandfald. Ankomst til hotellet er omkring frokosttid, hvor I kan finde jer til rette og nyde udsigten til de imponerende bakker der omringer hotellet.

Omkring klokken 14:45 er der afgang fra hotelelt, for at besøge den majestætiske Nine Arches Bridge, en viduenderlig jernbane konstruktion fra den kolonitiden. Se eftermiddagstoget køre forbi på tæt afstand – en uforglemmelig oplevelse, der vil tage dig tilbage i tiden.

Efterfølgende vandre i 45 minutter op langs Little Adams Peak, for at se de spektakulære bjerge og dale i regionen. En udsigt over solnedgangen man ikke må misse.

Valgfri aktivitet #1: Vil du hellere vandre i Ella Rock, er dette også en mulighed, men det vil betyde du misser de øvrige aktiviteter denne dag. Da denne vandretur tager omkring 4 timer. Hotellet kan arrangere en lokal guide der kan følge jer (prisen omkring 3.000 LKR).
Valgfri aktivitet #2: Te- og historieelskere kan besøge Uva Halpewatte Tea Factory for en guidet tur, hvor I skal lære om Ceylan te (prisen er 2.000 LKR for indgang, lokal guide og tuktuk tur/retur).
Overnatning: Sky Green Resort. Værelserne har ikke aircondition. Morgenmad og frokost inkluderet.

DAG 3 (MANDAG)

Nyd den betagende udsigt til solopgangen over Ella, igennem Ella Gap, fra hotellet. Efterfulgt af en afslappet morgenmad (inkluderet) i den friske bjergluft.

Klokken 9:00 er der checkout fra hotellet, hvor I skal til Ella togstation, for at opleve en mindeværdig billedskøn togtur på 4-5 timer fra Ella til Hatton. Toget bugter sig igennem dale med teplantager og frodige grønne bjerge der definerer det Sri Lankanske højland. En episk tur man ikke må misse!

Pakketip: Vandflasker, snacks og servietter (til toiletture).

I bliver hentet af chaufføren på Hatton togstation og nu er det tid til frokost (ikke inkluderet) – vi anbefaler Railway Lodge Café lige overfor stationen, hvor man kan få en skøn kyllinge biryani.

Efter frokost kører i 1,5 timer til den lille landsby Kitulgala, hvor I skal overnatte på en ”Øko Hytte” på floden Kelani River. En unik overnatningsmulighed i harmoni med naturen venter jer her. Nyd en forfriskende dukkert i floden eller nøjes med at dyppe tærne fra de omkringliggende klipper.

Om aften vil der være en afslappet middag i hytten.

Pakketip: Myggespray er nødvendig her. Der er også myggenet i værelserne.
Overnatning: Ceylan Adventure Eco Lodges. Værelserne har ikke aircondition. Morgenmad og frokost inkluderet.

DAG 4 (TIRSDAG)

Vågn op til lyden af pippende fugle og vandet der bruser. Nyd morgenmaden (inkluderet) ved hytten 7:30.

Valgfri aktivitet: 60-90 minutters sjov white-water rafting i Kelani flodens forfriskende vand. Prisen er 25 USD per person plus tips (naturligvis såfremt vejret tillader det). Afgang fra hytten er 8:00 og I forventes retur omkring 9:30.

Pakketip: t-shirt, shorts og vandre sandaler (eller barfodet). Ingen bikinier eller andet tøj/badetøj der kan opfattes som ’for afslørende’, da I skal gå igennem den lokale landsby, hvor befolkningen er rimeligt konservative.

Check-ud er klokken 10:30 og turen går videre i bil til den historiske og kulturelle by Kandy. Vælg imellem en af to valgfri aktiviteter:

Valgfri aktivitet #1: Besøg den kongelige botaniske have i Peradeniya, der har 4.000 arter af planter, inklusive orkideer, krydderurter, medicinske planter og palmer. Indgang koster 10 USD per person (ikke inkluderet). Til frokost (ikke inkluderet) anbefaler vi The Garden Café indeni den botaniske have. Ingen guide er nødvendig – I vil få udleveret et kort og vil med sikkerhed være i stand til at udforske haven på egen hånd.

Valgfri aktivitet #2: Besøg de mange håndværkere Kandy er kendt for (træ udskæring, perle håndværkere, batik producenter, silkebutikker osv.). Til frokost (ikke inkluderet) er der masser af lækre steder at vælge imellem.

I checker ind på hotellet sen eftermiddag. Slap af ved poolen eller nup et bad på værelset.

Omkring klokken 17:30 besøger i Sacret Temple of Tooth Relic. Et kendt buddistisk tempel og UNESCO World Heritage Site, placeret i det tidligere royale palads for det forhenværende ’Kingdom of Kandy’. I vises rundt af en lokal guide og templet siges at huse Baddha’s tand, som man selvfølgelig skal se. I forventes retur på hotellet 19:30 til middag på hotellet og en afslappende aften.

Dress code: Skuldre og knæ skal være dækket.
Overnatning: Oak-Ray Serene Garden Hotel. Værelser med aircondition. Morgenmad og frokost inkluderet.

DAG 5 (ONSDAG)

Nyd morgenmad (inkluderet) på hotellet klokken 7:00. Check-out er klokken 8:00, hvorefter i kører 30 minutter til Balana Village, for at tage en 2,5 times lang gåtur med en lokal guide igennem den historiske by og få en fornemmelse for hverdagslivet i en lille Sri Lankansk by.

Klokken 11:00 kører i mod Sigiriya. På vejen stopper I i en lokal krydderihave. Få frokost (ikke inkluderet) i restauranten efterfulgt af en indsigtsrig tour af Ceylon Spices and Ayurveda, sammen med en lokal guide. Touren forventes at tage omkring 1,5 time).

I forlader krydderihaven 15:15 senest, hvorefter i frivilligt kan vælge at besøge Golden Cave Temple i Dambulla, endnu et UNESCO World Heritage Site, som er det største og bedstbevarede grotte tempel i Sri Lanka. Udforsk dem imponerende serie af grotter, fyldt med malerier og billeder af Buddha i forskellige stilarter. Indgang koster 1.500 LKR.

Dresscode: Skuldre og knæ skal dækkes.

Check in på hotellet er om aften, efterfulgt af middag (ikke inkluderet). Herefter kan I slappe af ved poolen og falde til ro.

Overnatning: Oak-Ray Elephant Lake Hotel. Værelser med aircondition. Morgenmad og frokost inkluderet.

DAG 6 (TORSDAG)

Nyd morgenmad (inkluderet) på hotellet omkring klokken 7:00 og check ud 8:00. Derefter skal I køre 30 minutter til Sigiriya, lokeret i hjertet af den kulturelle trekant i Sri Lanka. Sigiriya, også kaldet Lion Rock, er et gammelt klippe fæstning lokeret i Central Province – et site for historisk og arkæologisk betydning, domineret af en massiv klumme af klipper på næsten 200 meters højde.

Besøg Sigiriya befæstede bykompleks, slentre igennem de smukke haver sammen med en lokal guide og bevæg jer op igennem ruinerne af paladset og nyd den panoramiske udsigt over de omkringliggende vider. Oplevelsen tager omkring 2-3 timer.

Pakketip: Behagelige t-shirt, shorts, tennissko, vandflaske og snacks.

Efterfølgende kører i yderligere 30 minutter til Dambulla Vegetable Market, for at se hvad de alt tilbyder af lækre tropiske frugter og grønsager. Frokost (ikke inkluderet) spises i Dambulla – jeres chauffør kan anbefale de ting I bør prøve.

Efter frokosten kører I 3-4 timer til Negombo, en kystby nær Columbo lufthavn, med en kort toilet/strække-ben-pause i Kurunegala for at bryde turen op.

Nyd turens sidste aften med et afslappende og komfortabelt ophold på stranden. Køl ned i poolen og se den spektakulære solnedgang over stranden og brug aften på at slappe af.

Overnatning: Rani Beach Hotel. Værelser med aircondition. Morgenmad og frokost inkluderet.

DAG 7 (FREDAG)

Efter morgenmaden og check ud, køres I til Columbo International Airport, så I kan nå jeres fly. Hvis I ønsker det, kan der arrangeres privat transport til lufthavnen for bare 20 USD.

Kost og logi

Kost og logi under programmet

Da det er en tur, hvor du kommer til at rejse rundt, vil overnatning være forskellige steder. Det er bl.a. hoteller, lodges og ressorts. Det kan være, at stederne er fyldt op, så du skal være åben for en anden slags overnatning end dem vi nævner her.

Middage og morgenmad inkluderet alle dage (middag er dog skiftet ud med frokost i Ella). Det er typisk lækker lokalt mad, med en del ris og grøntsager.

Dagligt gives alle deltagere 1 liter vand på flaske.

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

Klima & bæredygtighed
Vores partner i Sri Lanka opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.:

De gør rent på stranden og er Fair Trade Tourism certificerede
Sorterer deres affald
Genanvender så meget som muligt

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2019

Pris: 7.000 kr.

INKLUDERET I PRISEN

 • ALOTT Inclusive
 • Hjælp, vejledning og forberedelse før afrejse
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Mulighed for afhentning i lufthavnen
 • Kørsel til lufthavnen
 • Orienteringsmøde efter ankomst
 • Støtte fra et team med mange års erfaring
 • Muligheden for at komme helt tæt på Sri Lanka’s kultur, historien, maden, religionen og sproget
 • Haldags safari i Yala National Park
 • Besøg ved Rawana vandfaldet, Nine Arches Bridge og Little Adams Peak i Ella
 • Togtur fra Ella til Hatton
 • En nats overnatning i Øko Hytten på floden
 • Besøg ved Temple of the Tooth Relic
 • Gåtur igennem Balana Village
 • Guidet besøg ved Ceylon Spices and Ayurveda
 • Besøg ved Sigiriya (Little Rock)
 • Besøg på Dambulla grønsagsmarked
 • Afslappende aften på Negombo strand
 • WIFI
 • 2 måltider om dagen
 • 24 timers hjælp og støtte i landet
 • Transport i landet som vedrører projektet

HVAD ER IKKE INKLUDERET 

 • Flybilletter 
 • Vaccinationer
 • Forsikringer
 • Lommepenge
 • Frivillige ekstra aktiviteter

DEPOSITUM

Et depositum på vil blive opkrævet for at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programprisen.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos GoWANDER bekræfter at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for programmet udgør 2.000 kr.

ANNULLERINGSREGLER

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – 50% af programmets pris
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark – programmets fulde pris
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke.

For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Drømmer du også om at opleve alt det bedste Sri Lanka har at byde på? Så tilmeld dig her.