682-598211-18219s
MOZAMBIQUE - DYK & MARINE

Intro

MOZAMBIQUE - DYK & MARINE

Kom med til Mozambique og udforsk havets vidundere!

Mozambique har nogle af verdens flotteste strande og Tofu Bay er perlen. Her kan du se frem til en fantastisk mulighed for at dykke, snorkle og få strandoplevelser udover det sædvanlige.

Derudover får du førstehånds viden omkring arbejdet med marineforskning! Du vil i tæt samarbejde med projektets forskere, indsamle data via dykning, havsafaris og gåture ved Tofo Bay.

Du kommer til at bo i et hus tæt ved dykkercenteret og lige ved stranden. I din fritid kan du nyde stranden,
tage surf kursus eller måske yogaundervisning.

Det helt unikke ved dette program er at du året rundt har god mulighed for at se hvalhajer, delfiner, skildpadder og djævlerokker, og opleve et spændende marineliv. Noget som er på manges bucket list. Her er det hele samlet et sted.

Du vil også når der er sæson kunne opleve pukkelhvaler.

På programmet får du et PADI open water dykkercertifikat med i prisen.
Hvis du allerede har et PADI open water certifikat, så har du mulighed for at blive opgraderet til Advanced eller Master. Ogås som del af programprisen.

Og en anden fordel: Du skal ikke bøvle med at tage dit eget dykkerudstyr med – det stilles til rådighed på projektet.

Hvis du syntes det lyder spændende, så læs bare videre.

Kort fortalt

Pris fra:

19.900 kr.

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Tale og forstå engelsk. Interessere dig for livet i og ved havet

Varighed:

Fra 3 uger

Ankomst:

Året rundt undtaget november og december

Løn:

Nej - Frivilligt

Deltagere:

1-10

Bør bookes før:

Gerne 4 mdr. inden afrejse

Generel information

Generel information

Hvor i Mozambique
Tofos kystlinie, en times kørsel fra Inhambane.

Startdatoer
Projektet starter første mandag hver måned, dog ikke november og december, hvor programmet er lukket. Hvis du gerne vil starte i oktober, kan du dog kun deltage på programmet i maks 4 uger.

Varighed
3-6 uger.

Ansøgningsfrist
Gerne 4 måneder før forventet afrejse.
Kontakt os gerne, hvis der er mindre end 4 måneder til din ønskede afrejse. Måske er vi heldige, at der er plads med kortere varsel.

Hvem er du

 • Du skal være en dygtig svømmer og skal gerne kunne svømme 100m uden problemer
 • Kunne holde vejret i længere tid (fridykning) vil være en fordel, men er ikke påkrævet

Alder
Fra 18 år. Ingen øvre aldersgrænse, så længe du er fit og frisk. Mange af deltagerne er unge i aldersgruppen 18-30 – så man skal selvfølgelig være bevidst om, at man vil bruge dagene sammen med hovedsageligt unge mennesker.

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver

Der vil være flere forskellige typer af forskning afhængigt af, hvad der fokuseres på, når du er på projektet. Aktiviteterne udføres på bestemte tidspunkter af året.

Nogle af de aktiviteter, som du kan blive involveret i, omfatter:

Hvalhaj (årligt): Det er et meget sjældent fænomen, men på dette område kan man være heldig at spotte hvalhajer året rundt. Forskning omkring hvalhajen foregår med snorkel, hvor man svømmer rundt om hvalhajen. Her skal man tage undervandsfotografier til identifikation af hvalhajen.

De informationer, som skal indsamles er:

 • Dato, GPS-placering, overflade og undervandsforhold
 • Størrelse, køn, ar/særpræg og adfærd hos hvalhajen

Delfin (årligt): Du samler data omkring delfinernes adfærd. Dette uploades til en database, som bliver delt med andre Marine Partnere. Den særlige interesse omkring delfiners adfærd, er grundet til turisme.

Koralrev og fisk (årligt): Her skal du indsamle data under havets overflade. Du skal finde data omkring koralrevets tilstand og fiskene i det.
Søhest (årligt): Indsamlingen af data foregår ved Inhambane. Her snorkler du på relativt lavt vand og indsamler data om søhestene. De tælles og der bliver taget billeder for at identificere og analysere dem.

Pukkelhvaler (juni – oktober): Overvåg antallet af pukkelhvaler på deres sæsonmæssige migration op og ned ad kysten. Overvågningen og dataindsamlingen foregår med kikkert på en båd. Antal og adfærd registreres.

Generelt omkring miljø (årligt): Der kan være forskellige former for opgaver for at bevare miljøet. Man er f.eks. med til at rydde op på stranden.

Bemærk venligst, at aktiviteterne ovenfor er baseret på tilgængelighed og kan variere efter årstid. De aktiviteter, der er nævnt er eksempler på aktiviteter man, som frivillig, kan være med til. Havdyrene er i områderne og chancen for at møde dem er virkelig god. Det er selvfølgelig vigtigt at huske, det er vilde dyr, som vi ikke kan kontrollere og derfor heller ikke kan garantere observation af.

Der kan også være dage, hvor du ikke er i vandet. Dette kan skyldes vejret. På de dage, hvor du ikke er i vandet, vil guiderne somme tider tage dig med på tur. Det kan være en tur ind til Tofo, få Portugisisk undervisning, lære om kultur, historie og andet.

OVERSIGT OVER DIN REJSE

Ankomst og afrejse
Du skal ankomme til Inhambane lufthavn om mandagen. Projektet anbefaler, at du mellemlander i Maputo Lufthavn i stedet for Johannesburg. En medarbejder fra projektet vil vente på dig i lufthavnen og køre dig til der, hvor du skal bo.
Din hjemrejse skal også bookes til om mandagen, og her vil du blive kørt tilbage til lufthavnen.

Den første dag er ankomstdagen – På denne dag sker der ikke så meget andet end, at du ankommer og mødes med de andre frivillige. Dagen efter ankomst er der introduktionsdag. Her får du rundvisning, og bliver forberedt på projektet.

Dag 3-5 – Disse dage vil foregå med dykkercertifikatet. Hvis du allerede har dykkercertifikat, begynder du på de andre aktiviteter.

Dag 6-7 – Så er det weekend. Her har du rig mulighed for at nyde solen og stranden, slappe af eller måske tage et smut ind til den nærmeste by. Efter den første uge er du klar til de generelle opgaver der vil være.

FRITID

På dine fridage kan du nyde omgivelserne. Du kan tage surf undervisning, eller dyrke yoga på stranden. Du har som udgangspunkt fri hver weekend, men da programmet er meget afhængig af vejret, kan der være weekender man skal arbejde.

VÆRD AT VIDE

 • Du skal høre din læge omkring malariapiller – Du får ikke lov til at dykke, hvis du tager Lariam/Mefloquine/Mephliam eller Tropicure. Forklar din læge, at du skal på dykkerferie og har brug for de korrekte piller mod malaria.
 • Hvis du har dykkercertifikat i forvejen, men ikke har dykket i over 6 måneder, skal du have det fornyet. Dette kan gøres i landet, men er ikke inkluderet i prisen.

Visum
Der er visumpligt i Mozambique. Du kan normalt få udstedt et visum på 30 dage ved ankomst i en af Mozambique´s internationale lufthavne, eller ved en af grænseovergangene. Det kan dog sommetider være svært at opnå visum ved indrejse, derfor anbefales det at du søger visum inden rejsen til Mozambique. Du kan søge visum via Mozambique´s ambassade i Sverige. Du vil modtage yderligere information omkring dette via mail.

Vaccinationer
Programmet har ingen krav for vaccinationer. Kontakt rejseklinikken eller din læge og få yderligere information omkring vacciner til Mozambique.
OBS: Malaria piller skal være godkendt til dykning.

Support
Du vil have et 24 timers nødnummer, hvis der skulle ske noget på din rejse, så du får bruge for hjælp. Desuden er der altid en projektkoordinator på stedet.

HIGHLIGHTS

 • Oplev de smukke strande på Mozambique.
 • Få dit dykkercertifikat med i prisen.
 • Hjælp til med naturbevaring af havet.
 • Chancen for at svømme med en hvalhaj er stor.
 • Bo lige ved stranden, og hør havets brus fra terrassen.
 • Spændende marineliv året rundt: hvalhajer, djævlerokker, delfiner og skildpadder.
 • Fra september til oktober kan man også møde pukkelhvaler.
 • Du får dykkercertifikat ved bare 4 ugers ophold. Har du allerede PADI open water, kan du tage hhv advanced og master.
 • Du skal IKKE selv bøvle med at medbringe dykkerudstyr – det stilles til rådighed på projektet.
 • Her bor du midt på stranden.

Kost og logi

Kost og logi under programmet

Du kommer til at bo i hytter, lignende små huse, på en lodge. Der er 4 til 12 frivillige i hvert hus. Huset har strøm, vand og badeværelse. På lodgen er der også en pool, som du må benytte i din fritid. Du har mulighed for at opgradere til enkeltværelse, men hvor du stadig deler bad og toilet med de andre.

Lodgen ligger kun 30 sekunders gang fra Tofo strand og lige ved siden af dykkercenteret. Der er også kort afstand til Tofo Village, hvor der er markeder, små butikker, barer og restauranter. Den nærmeste storby er Inhambane, som ligger cirka 1 times kørsel derfra.

Du får 3 måltider om dagen.

 

 

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

Klima & bæredygtighed
Vores partner i Sri Lanka opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.:

De gør rent på stranden og er Fair Trade Tourism certificerede
Sorterer deres affald
Genanvender så meget som muligt

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2020

3 uger:        19.900 kr.
4 uger:        22.500 kr.
5 uger:        25.500 kr.
6 uger:        28.900 kr.
7 uger:        32.500 kr.
8 uger:        33.500 kr.
9 uger:        36.500 kr.
10 uger:      39.200 kr.
11 uger:      41.900 kr.
12 uger:      44.500 kr.

Hvis du ønsker at opgradere til dig eget værelse, med dele bad og toilet vil det koste 1.000 kr. ekstra pr. uge.

INKLUDERET I PRISEN

 • ALOTT Inclusive
 • Afhentning i lufthavnen
 • Kørsel tilbage til lufthavnen
  3 måltider om dagen
 • Dykkercertifikat
 • Dykkerudstyr
 • GoWander tænker på miljøet og ophæver det CO2 aftryk, det laver, når du flyver ud til din destination. Læs mere her.
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)

HVAD ER IKKE INKLUDERET

 • Flybilletter
 • Visum
 • Vaccinationer

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning.

Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos GoWonder bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for programmet udgør 2000 kr. og indbetales lettest via vores online betaling.

ANNULLERINGSREGLER

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – 50% af programmets pris
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark – programmets fulde pris
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke

For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Vil du være med til at gøre en forskel for de lokale og naturen i Mozambique? Så tilmeld dig her.