Praktisk info – Rejse i Afrika

Vi glæder os til at give dig en bedre forståelse for Afrikansk kultur og natur, og du får en oplevelse, du aldrig vil glemme. Dette hører vi meget ofte fra vores deltagere, så bare vær åben og positiv, så kommer du hjem med den kæmpe oplevelse i rygsækken.

Når du ankommer til Afrika, står vi klar til at modtage dig i lufthavnen. Du vil derefter blive transporteret til projektet eller, hvis der er behov for det, så har vi booket værelse på et vandrehjem, så du har et sted at overnatte før projektet starter. Du vil muligvis møde andre deltagere, som også er booket på et projekt, hvis du ankommer i højsæsonen.

Og vær forberedt på at tingene ikke går som planlagt! Der kan let opstå noget uventet på sådan en rejse i sådan en kultur – så har du en kontaktperson du kan kontakte, både i Afrika og i Danmark. 

Er der noget du er i tvivl om? Måske vil dine svar stå i det følgende!  Hvis ikke, så kontakt os – vi elsker at hjælpe!


TING DU BØR VIDE

Hvor lang tid?
De fleste deltagere tilbringer mellem 4 og 8 uger på projektet, men det kan lade sig gøre at være der både kortere og længere tid. Man kan vælge ned til 2 og 3 uger på hvert projekt, men også helt op til 12 uger.

Prisen for at deltage i projekterne afhænger af antallet af uger, du vælger at opholde dig på et projekt, ligesom projekterne også har forskellige priser. Det er også muligt at kombinere flere projekter.  

Forklaring af udtryk og ord
Når man arbejder med dyr kommer man til at høre forskellige udtryk og ord. Vi har samlet nogle af disse, og hjælper med at forklare meningen med dem.

Læs mere her.

Antal af deltagere
På de fleste af vores programmer er der flere andre frivillige, og de kan komme fra mange dele af verden. Vi har også programmer, hvor der ikke altid er andre deltagere. Det behøver ikke være en dårlig ting, for så får man virkelig en intens afrikansk oplevelse med de ansatte på projektet og du lærer en masse!

Hvis antallet af deltagere på projektet er vigtig for dig, så kontakt os med hvilken periode du ønsker at rejse, så kan vi finde ud af hvor mange andre deltagere der er. 

Vejret
Der er ikke altid varmt i Afrika. Om vinteren (vores sommer) kan der være koldt, og temperaturen kan komme under frysepunktet om natten. Så det er en god ide at have lidt varmt tøj med, hvis du rejser i vores sommer, bla. en fleecetrøje og lange bukser.

Hvor meget har jeg brug for til lommepenge? 
Da al kost og logi er inkluderet i programprisen, har du de fleste steder ikke mulighed eller behov for at bruge meget ekstra, så længe du er på projektet. Vi anbefaler 6-800 kr. per uge. Ønsker du at deltage i udflugter, som ikke er en del af projekterne, betales dette ekstra.

Husk, at alt i Afrika kan ændre sig. Tid og fakta er bøjelige begreber, og du vil møde fænomenet “African Time”. Bliv ikke frustreret når et tidspunkt bliver forsinket – det vil du komme til at opleve ofte. Læn dig tilbage og go-with-the-flow. 

Du vil komme til at høre udtrykket TIA. Det bruges meget og står for ‘This is Africa’.  Tiden forklaret med et smil denne vej.. 🙂

Har jeg brug for forsikring? 
Alle deltagere skal medbringe en gyldig rejseforsikring – dette er meget vigtigt at få på plads, før du rejser. Nærmere oplysninger herom følger efter tilmelding, og vi kan give dig et godt uforpligtende tilbud. Du kan også se mere her.

En anderledes hverdag
I Afrika, vil du opleve en dagligdag, der er meget forskellig fra den dagligdag, du er vant til hjemmefra. Det er vigtigt at være opmærksom på dette og ikke at tage det personligt eller blive frustreret, når tingene ikke altid går som planlagt.  

Hvordan er kommunikationsmulighederne på projektet? 
De fleste projekter vil tillade dig at bruge e-mail og telefon faciliteter, men du skal forvente at skulle betale for brugen af det, ligsom der på nogle projekter vil være begrænset adgang. HVIS der er WiFi på stedet, må du forvente at det er ustabilt. 

Sikkerhed
Du kan generelt føle dig sikker både i byen og på projektet, men som i alle lande (inkluderet Danmark), skal du udvise almindelig forsigtighed, og ikke gå alene efter mørkets frembrud. Du vil blive kørt til og fra projektet/indkvartering.

Det er vigtigt, at du aldrig bærer rundt på værdigenstande eller skilter med dyre smykker, penge eller kameraer. Hav kopi af dit pas med samt lidt penge i lommen eller et kreditkort.

Bemærk dog at det i Zimbabwe til tider kan være svært at hæve i bankautomaterne pga deres økonomiske situation, så medbring gerne USD i kontanter til det du forventer at skulle bruge på dit ophold. I de andre afrikanske lande er det den lokale møntfod der hæves i bankautomaterne. 

Kulturchok
Vær opmærksom på at du, selvom om du har forberedt dig godt hjemmefra, kan få et kulturchok, når du ankommer til Afrika. Ting kan virke uoverskuelige, urimelige, ustrukturerede, rengøringsstandarden kan være lavere end forventet, du arbejder mange timer, hvilket kan medføre, at du bliver ekstra træt – især i varmen – og dermed får mindre overskud til at håndtere kulturforskellen. Se vores tips her til at komme igennem. 

Canned Hunting
Der er megen snak om trofæjagt på løver og om, at løver holdt i fangenskab alle sammen ender som jaget vildt. Det er desværre sandt for en del af stederne i Sydafrika, men bestemt ikke for alle! Vi tager skarpt afstand fra alle former for canned hunting, og sikrer os (ved besøg, samtaler, referencer m.m.) at de projekter, vi samarbejder med, ikke avler løver til jagtindustrien. Læs her GoWanders erklæring angående Canned Hunting og se forklaring af diverse udtryk her.

Er der stadig spørgsmål du ikke har fået svar på? Skriv eller ring endelig ind og spørg om lige hvad du vil!